VILNIAUS JUSTINO VIENOŽINSKIO DAILĖS MOKYKLA

Paroda Baigiamieji 2024

  • Paskelbė : Donatas Kunca
  • Paskelbta: 2024-05-14
  • Kategorija: Renginiai

Paroda Baigiamieji 2024

    Gegužės 15-31 d. Lietuvos dailininkų sąjungos būstinėje (Vokiečių g. 4) veiks Vilniaus Vilniaus Justino Vienožinskio dailės mokyklos (VJVDM) Suaugusiųjų skyriaus absolventų kūrybos paroda „Baigiamieji 2024“. Parodoje eksponuojami šiemet VJVDM neformalaus suaugusiųjų ugdymo trejų metų programą baigiančių mokinių darbai. Parodos metu įvyks ir darbų gynimo procedūra, po kurios sėkmingai baigę mokyklą suaugusieji gaus VJVDM baigimo pažymėjimus.

   Suaugusiųjų meninis ugdymas – sena VJVDM tradicija, skaičiuojanti ne vieną dešimtmetį.  Kasmet mokyklą baigia apie 10-15 suaugusių mokinių. Visi jie labai skirtingi savo menine išraiška, skoniu, patirtimi, mokymosi tikslais. Tačiau šiuos kūrybingus žmones vienija tai, kad daugelis jų ateina mokytis dailės jau turėdami išsilavinimą, aiškų profesinį kelią.

  VJVDM suaugusieji mokosi tapybos, piešimo, grafikos bei dailės istorijos ir teorijos, kurią dažniausiai tyrinėjame savaitgaliais gyvai lankydami parodas, bendraudami su menininkais, kūrybinių praktikų – plenerų metu. Dailės pamokoms skirdami ne vieną ilgą vakarą po darbo, šie mokiniai ne tik mokosi, bet ir smagiai bendrauja, keičiasi idėjomis, patirtimi. Susikuria maloni, jauki, o kartu ir labai aktyvi bei ambicinga bendruomenė, kuri neretai palaiko tarpusavio ryšius ir po mokyklos baigimo (lanko dailės pamokas, paskaitas kitose studijose), rengia bendras parodas, keliauja, lanko muziejus, galerijas.

  Kadangi yra tekę nemažai bendrauti su suaugusiais meno mėgėjais, besimokančiais dailės, pastebėjome, jog dalis šių mokinių mokykloje pajunta stiprų kūrybinį impulsą ir toliau tęsia dailės studijas aukštosiose mokyklose, siekdami profesinės menininko karjeros, ryžtingai keisdami ankstesnę darbinę veiklą.  Kiti mokosi ir kuria savo malonumui, jiems pamokos yra gera galimybė atitrūkti nuo kasdienės rutinos, išmokti kažko naujo. Tuo tarpu mums, mokyklos mokytojams, šių šaunių žmonių įsitraukimas į kūrybos, kultūros terpę yra labai svarbus – tai  jau mūsų kolegos, ne tik kuriantys, bet ir atidžiai vertinantys kitų kūrybą, lankantys parodas, skaitantys meno literatūrą.

  Malonu, kad kaskart rengdami šių mokinių parodas, jaučiame draugišką kitų institucijų, meno organizacijų palaikymą. Esame dėkingi Lietuvos dailininkų sąjungai už bendradarbiavimą, sklaidą, galimybę pristatyti mokinių kūrybą pačiose gražiausiose ir svarbiausiose Vilniaus parodų erdvėse.

  Šiųmečių VJVDM Suaugusiųjų skyriaus baigiamųjų darbų vadovas – Jonas Vaitekūnas, absolventai  – Lina Indrulytė. Eglė Bulotienė, Frida Vitkauskienė, Evelina Stanaitienė, Violeta Šilinskytė, Birutė Kakarienė, Nina Balaganskaja, Almantas Milašius, Andžej Traskovskij, Silvija Miranda Damušytė, Violeta Mikalajūnė.

Kristina Stančienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Pertrauka
  • 1. 15.45 - 17.45
  • 2. 18.00 - 20.00
  • 3. 20.00 - 22.00